Photo: Allihoop, “Spånga Stars” by Johanna Hanno. 

Pressrelease
26 oktober 2021

Växande samarbetsavtal mellan co-living-bolaget Allihoop och Studentbostäder i Norden

Under hösten har Allihoops co-living i Spånga fått många nya medlemmar från världens alla hörn. Nu växer Allihoops blockhyresavtal med Studentbostäder i Norden (SBS) och antalet boende i fastigheten “Spånga Stars” kan därmed fördubblas. Fler internationella talanger kan nu ta del av ett värdefullt community-nätverk som nyinflyttade ofta eftersöker.

Framgången och det stora inflödet av nya medlemmar i Spånga har öppnat upp möjligheten för ytterligare 60 internationella talanger att flytta in under hösten. Hyresavtalet mellan Allihoop och SBS, som tidigare omfattat en blockuthyrning av 70 lägenheter, växer därmed till cirka 130. Hyresavtalet sträcker sig över en 10 års hyresperiod och innebär att Allihoops community-baserade boendeform tar över hela fastigheten, som förvaltas av SBS.

 

 - För att lyckas med de här fastigheterna krävs en viss mognadsgrad och sunt förnuft. Vi har sett möjligheterna i ett område där andra aktörer inte har vågat kliva in. SBS har varit en snabbfotad och responsiv partner - en förutsättning när man bryter ny mark - som fortsatt satsa när de sett framgångsfaktorerna i “Spånga Stars”. Att vi har ett NPS på 9,4 har definitivt bidragit till det utökade samarbetet, säger Milad Barosen, VD och medgrundare  på Allihoop.

 

Allihoops medlemsbas är mellan 23–35 år och kommer från närmare 30 olika länder. De kommer till Stockholm för att göra sin masterutbildning, doktorera eller för att arbeta på bolag som H&M, Klarna och Amazon. Att nätverk är viktigt för unga nyinflyttade i Stockholm, har Allihoop tagit fasta på i sin community-baserade affärsmodell.

 

- I didn’t know anyone when I moved to Stockholm, and this was a chance to bond and make friends. It’s a respectful community where you get the space you need and an opportunity to socialise in a safe environment. We do everything together, from kayaking to poetry nights, and every Sunday, we cook a gigantic meal. I thought co-living wasn’t for everyone, but now I believe it is. Both tolerance and communication are vital, which makes you evolve, säger Linda Laura szló, 25-årig Masterstudent på KTH från Ungern, som bor i “Spånga Stars”

 

De kommande tre åren planerar SBS att bygga ytterligare 1 000 bostäder i Spånga – och Allihoop är med på resan. I många liknande samarbeten kan det dröja upp till ett halvår innan diskussioner och förhandlingar når bordet, men i det här fallet har båda bolagen agerat snabbt på en komplex bostadsmarknad.

 

- För oss på SBS är samarbetet med Allihoop värdefullt då vi tillsammans kan kombinera studentboende med näringslivet. Nätverket som co-living erbjuder är centralt både för studenter och yrkesverksamma där man kan dra nytta av varandra. Den här typen av flexibelt boende kommer vi se mer av framöver, säger Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

Läs pressmeddelandet på engelska här

För ytterligare information kontakta:

Carolina Mistander, marknadschef och medgrundare Allihoop,

+46 73 592 94 33, carolina@allihoop.se  

Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden,

 +46-70 786 5454 rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Om Allihoop

Allihoop är en coliving aktör som grundades 2019. Idag har man fyra verksamma coliving boenden i Stockholm med över 300 hyresgäster från hela världen. Bolaget planerar att öppna fler under 2021/2022. Allihoop erbjuder ett unikt koncept med designade coliving bostäder för young professionals och expats. Som medlem i Allihoops community bor man i en egen lägenhet med tillgång till gemensamma ytor och flexibla mervärdestjänster som städning, wifi och ett professionellt nätverk.

 

Om Studentbostäder i Norden – SBS

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.