DSC09555-2.jpg

Pressmeddelande

17 september 2021

Allihoop öppnar co-living på Brommaplan – 150 nya boenden på 100 dagar

Bostadsbristen i Stockholm är en av stadens främsta utmaningar – både för unga och för företag som vill växa och rekrytera internationella talanger. Samtidigt står byggnader outnyttjade, mycket till följd av pandemin. Nu skapar co-livingbolaget Allihoop boende för 150 young professionals mitt på Brommaplan i en fastighet som ägs av JM.

Redan i mitten på oktober beräknas drivna talanger från alla världens hörn flytta in i co-living på Brommaplan. Allihoops medlemmar är expats och young professionals som kommer till Stockholm för att arbeta på företag som Klarna, H&M och Amazon. Konceptet bygger på att medlemmarna har ett privat rum och tillgång till gemensamma ytor som delas med andra i samma community. I medlemskapet ingår även möbler, städning, wifi och ett professionellt nätverk i Allihoops app.

 

- "Vi har tillsammans med JM på rekordtid skapat boende för 150 medlemmar på mindre än 100 dagar. Det är resultatet av Allihoops unika process som optimerar värdet för både fastighetsägare och medlem. Nu används byggnaden helt enkelt smartare för att skapa en bättre boendeupplevelse. Ett litet bidrag till staden – men ett stort steg för Allihoops fortsatta tillväxtresa," säger Milad Barosen, medgrundare och VD på Allihoop.  

 

 Att unga talanger inte kan hitta ett boende i Stockholm påverkar svensk arbetsmarknad och gör det svårt att attrahera rätt kompetens. 

 

- "Idag går svenska företag miste om både kompetens och kreativitet till följd av bostadsbristen. Unga talanger väljer att inte flytta hit och många trivs inte när de väl bor här. Att vi kan erbjuda både boenden och ett värdefullt nätverk är en bra början på att lösa bostads- och kompetensbristen", säger Carolina Mistander, medgrundare och marknadschef på Allihoop.

 

Allihoop och fastighetsägaren JM har ett hyresavtal om cirka 5 000 kvm på Brommaplan där fastigheten de senaste veckorna har genomgått en varsam renovering. Tidigare interiör har skänkts bort och ersatts med Allihoops moderna och färgglada inredningsmanér. Förutom yteffektiva rum och sociala ytor har fastigheten även flera attraktiva faciliteter som yoga- och träningsstudio, biorum, flexibla arbetsytor och en pittoresk innergård där medlemmarna kan plocka vindruvor. 

-

- "Fastigheten har inte använts till sin fulla potential och har under en längre tid stått outnyttjad av tidigare hyresgäst. Därför är det glädjande att Allihoops co-living kan fylla den här platsen med liv och rörelse igen. Deras ambitionsnivå och koncept passade väl ihop med vår plan för fastigheten", avslutar Peter Granberg, kommersiell förvaltare på JM.

Läs pressmeddelandet på engelska här

För mer information kontakta:

Milad Barosen, VD på Allihoop, 073-779 21 72, milad@allihoop.se

Carolina Mistander, Marknadschef, +46 73 592 94 33, carolina@allihoop.se